Спипаха злато и сребро за 10 бона у швед

Спипаха злато и сребро за 10 бона у швед | StandartNews.com

Хасково. Швед от турски произход пробва да пренесе от Турция през България към новата си родина незаконно златни и сребърни бижута за над 10 бона.

Пробата му обаче се оказала грешка, защото е спипан от родните митничари на пункта Капитан Андреево.

Шведът пристигнал на българско с лек автомобил и пред служителите на митницата декларирал, че пренася само 40 футболни екипа. Оказало са, че са брандирани с емблемата на английския футболен гранд Манчестър Юнайтед.

При щателната митническа проверка в личния багаж на шведа, митничарите открили найлонова чанта, пълна със златни и сребърни бижута. Направена е експертиза от вещо лице, което е установило, че накитите са от 14-каратово злато, оценено на стойност 7 385 лева, а среброто е от висока бижутерска проба и е на стойност 3 325 лева.

Изделията са задържани в полза на държавата, а на нарушителя е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева. В изпълнение на Европейски Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения футболните екипи също са задържани и за случая ще бъде сезиран правопритежателят на търговската марка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай