След 12 дни хванаха стрелеца от Лисия

След 12 дни хванаха стрелеца от Лисия | StandartNews.com

Благоевград. След 12-дневно издирване полицията успя да спипа опасен стрелец в родния му дом. Иван Веселински бил заловен в къщата на майка му в кюстендилското село Боровец. Местонахождението му е установено с помощта на хеликоптер. Намерена е и открадната при бягството кола. Униформените са провели преговори с него и той се е предал, като не е оказал съпротива. Веднага е вкаран в ареста до 24 часа. Прокуратурата ще иска удължаване на мярката му за неотклонение.

На 12 ноември мъжът простреля с ловна пушка самоделка ловец, който захранвал дивеча със свои колеги. Пострадалият бе ранен в ръката и настанен за лечение в болница в Благоевград. Веселински се заканил да убие животновъд и неговия пастир. Затова в село Лисия имаше засилено полицейско присъствие.

Полицаи от Благоевград и Кюстендил претърсваха дни наред гористите местности в района на благоевградските села Лисия, Българчево, Зелен дол, както и на кюстендилските Боровец и Драгодан. Информирани бяха и колегите им в Македония.

„Не се е наложило да идва психолог за разговор с издирвания мъж. Преговорите са водени от полицейските служители", уточни шефът на ОД МВР – Благоевград Васил Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай