Шофьор уби 8-годишно дете в Бургас и избяга

Шофьор уби 8-годишно дете в Бургас и избяга | StandartNews.com

Черно "БМВ" уби 8-годишно дете на пътя в Бургас, а шофьорът избяга от местопроизшествието. Кървавата трагедия се разигра в около 14.00 часа в събота след обяд на околовръстния път "Тодор Александров", който извежда автотрафика от Бургас към Южното черноморие и комплекс "Меден рудник. Пътят е изключително оживен и пресичането му е строго забранено. Висока мантинела разделя двете платна, но въпреки това 8-годишният Страхил Стоянов я е прескочил. Той прекосил половината път и му оставали само още 2 метра, когато е бил пометен от неизвестното "БМВ".

Детето е починало на място. От жестокия удар тялото му излетяло на няколко метра. Момчето е получило тежки травми на черепа и гръбначния стълб, които са причинили смъртта веднага. Двете обувки на малчугана са били открити на 40 метра от мястото на произшествието.

"Шофьорът, който го блъсна изобщо не намали, нито спря. Дори напротив увеличи скоростта и избяга", разказаха очевидци на трагедията.

Един от свидетелите е успял да запише част от регистрационния номер на колата. Целият район около местопроизшествието бе отцепен от полиция. Униформените са изискали записите от всички видеокамери по трасето и издирват колата-убиец. "Водачът все още не е установен и открит", лаконично коментираха от полицията.

Семейството на убитото дете живее на ул. "Тамара" №49 в ромския квартал "Победа", който се намира точно до околовръстния път. Страхил често ходел с други деца от махалата до езерото Вая, за да ловят риба. Хлапетата пресичали булеварда на едно и също място, въпреки забраната и прескачали мантинелата. По всяка вероятност той е бил на езерото и в събота, когато се разиграла трагедията.

Новината за катастрофата стигна за броени минути до ромската махала и близо 200 роми окупираха местопроизшествието. Разгневената тълпа заплашваше с линч и саморазправа. Заради създалото се напрежение в района бяха изпратени допълнителни патрули.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай