Шофьор без книжка помете трима на тротоар

Шофьор без книжка помете трима на тротоар | StandartNews.com

Шофьор без книжка връхлетя върху двама души и 8-месечно бебе на тротоар в пловдивското село Динк. По данни на очевидци това се случило, за да може водачът да избегне сблъсък с дете, изскочило внезапно с велосипеда си пред колата. Според съобщение на полицията няма пострадали при инцидента. Двамата мъже и бебето са били приети в болница и освободени за домашно лечение още същата вечер. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Инцидентът стана в четвъртък вечерта в ромската махала на селото и предизвика напрежение.

От полицията обаче го тушираха и оставиха дежурна патрулна кола до сутринта. Неправоспособният 36-годишен мъж с инициали М.С. пристигнал с форда си в селото,за да види близките си. Около 20,30 часа дете с велосипед изскочило внезапно пред колата. Според хората от село Динк мъжът карал с несъобразена скорост по улица, пълна с дупки. Според съобщение на полицията обаче инцидентът станал, докато младежът потеглял с автомобила си. За да избегне удара, шофьорът завил рязко надясно и се качил на тротоара. В това време там били трима мъже на 59 и 21 години, единият от тях държал 8-месечно бебе. "Колата ме блъсна и ме изхвърли. Момчетата казват, че ме е вдигнала горе на капака. Дали е вярно, не знам. Не помня нищо аз", твърди единият от пострадалите, Асен Методиев.

Неправоспособният шофьор е от ромската Шекер махала в Пловдив. Идвал в селото при свои близки и използвал местните пътища, за да се учи да кара, тъй като се е записал на курсове, твърди пред "Стандарт" кметът на село Динк Йосиф Асенов. "Пътят, на който е станало произшествието, е главният път за Граф Игнатиево, който наскоро бе асфалтиран.
Много често тук играят деца", казва кметът.

Според него досега тук не е имало инциденти. Според кмета 36-годишният шофьор преди да излезе на асфалтирания път, е ходил да шофира на т.нар. писта, където се провеждат обикновено състезания на коне и двуколки. Младият мъж карал курсовете за шофьор и решил да се поупражнява. Там вероятно гумите на колата му са станали целите в кал и това е допринесло автомобилът да поднесе на асфалта, да се качи на бордюра и да спре в телена ограда. Кметът заяви, че има проект на пътя Граф Игнатиево - Динк да се изградят т.нар. легнали полицаи на пътя, за да се предотвратят други подобни инциденти. Според кмета на селото трябва да се вземат законодателни мерки за тези, които шофират без книжки.

"В момента кметовете сме без никакви правомощия, освен да сме пазачи на селото", с огорчение казва Асенов. На неправоспособния шофьор ще бъде наложена глоба от КАТ, както и актове на него и на собственика на форда, заяви за "Стандарт" говорителят на пловдивската районна прокуратура Атанас Илиев. Той уточни, че няма основание да се води наказателно дело, след като липсват пострадали с телесни повреди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай