Шест жалби срещу убиеца на Виола

Тормозел семейството на бившата си съпруга, тя изпаднала в шок

Шест жалби срещу убиеца на Виола | StandartNews.com

Поне половин дузина жалби за тормоз са били подадени срещу наркомана Стефан Станев, който уби зверски приятелката си Виола Николова. Това твърди бившата тъща на 29-годишния мъж, който бе арестуван в Созопол за извършеното в петък сутрин в София убийство. "Има 6-7 жалби. Той тормозеше малката ми дъщеря", разказва Красимира Манчева, за чиято по-голяма дъщеря Стефан е бил женен.

"Той е тръгнал към Созопол, където именно малката ми дъщеря работи. Два пъти нахлува в имота ми. Беше надрусан, обикаляше къщата с една запалка. Беше като в психотрилър. Малката ми дъщеря извика негови приятели. Прибрали са го полицаи и след това е заведен в клиниката в Курило", разказа Красимира пред Би Ти Ви.

Можеше този човешки живот да не бъде отнет, убийството можеше да бъде предотвратено, ако някой се беше замислил върху множеството сигнали, ако беше разбрал, че наистина става нещо, каза Красимира Манчева. По думите й, колкото пъти семейството й е поискало съдействие от органите на МВР, те никога не са отказвали. „Къде обаче са отивали тези жалби? Връзката се е късала някъде в институциите. Ако бяха обърнали внимание на тези жалби, това момиче можеше да е живо", каза през сълзи жената. При последната жалба срещу бившия си зет обаче, Красимира Манчева получила отказ, защото нямала основание. Тя призова институциите да обръщат внимание на сигналите, „колкото и маловажни да ви се струват, хората не идват да ви се оплакват, защото нямат работа", каза тя. Жената сподели още, че след като са разбрали за убийството, извършено от Стефан, голямата й дъщеря изпаднала в шок. Същевременно главният секретар на МВР Младен Маринов коментира, че полицаи с 25-годишен стаж са били потресени от изключително жестокото убийство на 29-годишната Виола.

Той беше опасен и за други хора

коментира Маринов и допълни, че има данни, че Стефан Станев употребява наркотици, както и че е посягал и на бившата си съпруга. Мъжът, който се друсал още от училище, пребил с метален стик красавицата от Лом Виола, след което й забил нож в шията в петък. След това се обадил на своя приятелка, завел я в апартамента си, започнал да говори несвързано и й показал, че е заклал гаджето си. Приятелката му запазила самообладание, обадила се на своето гадже и двамата се отитали да придумат Стефан да се предаде на полицията. Той обаче им казал, че първо иска да види дъщеричката си, след което отпрашил с джипа си към Созопол. По пътя качил момче и момиче на стоп. Първоначално се държал любезно с тях, дори ги питал каква музика искат да пусне по радиото.

По-късно обаче, под предлог, че иска да отиде до тоалетната, отбил джипа, извадил метален бокс и пребил момчето. В събота приятелите му подали сигнал в полицията и убиецът бил арестуван. Пред полицаите той обяснил, че убил приятелката си

за да я избави от мъките

Станев и приятелката му Виола Николова живеели заедно в нов блок в столичния кв. "Света Троица" от 2-3 месеца. В началото се разбирали добре, но в последно време съседи почнали да чуват караници. Комшиите се оплаквали и че Станев не се съобразявал с нормалните часове за почивка, а надувал музиката. Той бил почитател на хард музиката. Станев бил безработен, издържали го родителите му. Майка му имала 3 аптеки, купила му и джип "Волво". Аптеките й работели с лекарства за раково болни пациенти. Преди време именно майката изпратила Стефан на лечение в клиника във Варна. Баща му и приятелите му разказали пред ченгетата, че тъкмо в морската столица Стефан се запознал с Виола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай