Съселяни спасиха възрастна жена от телефонна измама

Съселяни спасиха възрастна жена от телефонна измама | StandartNews.com

Силистра. Добри хора от силистренското село Бабук напрпавиха неочакван коледен подарък на 80-годишна жена, като я спасиха от телефонни измамници.

Жена от селото видяла белокосата старица да се върти неспокойно в центъра на селото, в очакване да доде някакъв бус. Станало ясно, че тя стиска в чантата си близо 2000 лева, които наскоро получила като рента за земите си. Възрастната жена смятала да ги даде на непознат, който щял да помогне катастрофиралият й внук да бъде пуснат от ареста. За "произшествието"  научила от телефонно обаждане, в което й наредили да не казва никому за станалото. Затова тя молела съселянката си да я остави сама, за да не се разсърдят спасителите на момчето й.

Жената обаче разгадала измамата и съобщила на други хора от селото. Те проследили появилия се на уговореното място мошеник и съобщили на полицията.

Благодарение на активната помощ на гражданите полицията е успяла бързо да залови 23-годишен мъж, който няма криминално досие. Разследването ще продължи, за да стане ясно има ли и други замесени в измамата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай