Ром закла боксьор заради хубавата Деница

Ром закла боксьор заради хубавата Деница | StandartNews.com

Това се случи пред очите на полицаи в столичния кв. "Левски"

Кръвта на 17-годишния Евгени изтекла, докато дойде линейката

19-годишен ром наръга с кухненски нож шампион по бокс от ревност в столичния кв. "Левски" в понеделник около 16 ч. Убиецът Димитър причаквал жертвата си Евгени почти цял ден - дебнел го пред входа на блока, в който живее. Щом го дочакал, го намушкал в корема, пред погледа на полицаи, на 10 м от спирката на автобус 79. В продължение на 40 минути униформените не давали момчето да бъде качено в кола и закарано в болница. Наредили да се чака линейка. Тя обаче дошла 40 минути по-късно, а малко след това 17-годишното момче издъхнало на операционната маса в "Пирогов" от силна кръвозагуба. Майката на Евгени - Таня, на няколко пъти му правила дишане "уста в уста", защото синът й припадал и губел пулс на спирката, докато дойде линейката.

Убиецът е задържан в столичната полиция. "Ако трябва, ще го лежа", просъскал злобно Митко, когато приятелите на Евгени го попитали защо го е направил.

"Беше малко след 4 следобед. Първоначално видях контрольори от градския транспорт, а до тях имаше автомобил с оранжева лента на общината. След това настана суматоха - събраха се сигурно 40 души", разказа за "Стандарт" продавачката от близкото кафене.

След това жената видяла и полицейска кола. "Май охраняваха контрольорите и стояха на спирката. Минути по-късно дойдоха от 2 полицейски джипа. Чак минути по-късно, когато дойде жена с дълги черни коси и започна да крещи и да се вайка, разбрах, че е станало нещо", разказва жената.

Циганинът Митко видял шампиона по бокс Евгени до бл. 15, който вървял с двама свои приятели -братя. Доближил го и го наръгал с дълъг кухненски нож през корема. Острието минало от лявата страна и излязло от дясната", описаха  двамата свидетели на полицията пред "Стандарт". "Евгени мина от другата страна на улицата и падна до автобусната спирка - на метри от полицаите. В това време циганинът Митко си помисли, че не са го видели и тръгна към далечния вход на блока, където изхвърли ножа. Ченгетата се бяха шашнали -

извадиха пистолети, викаха му "Стой"

но той не спря, докато не хвърли ножа в тревата", разказаха приятелите на жертвата.
В това време кръвта на наръгания Евгени изтичала. На спирката дошла майка му Таня, опитала се да му помогне. "Полицаите забраниха да вдигнат тялото и да го закарат в болница. Казаха да чакаме линейката", разказват очевидците. Тя пристигнала едва след 40 минути. "Той си беше отишъл, още като го товареха", убеден е приятелят на Евгени от детинство Кристиян.

Убиецът причаквал Евгени цял ден пред входа на бл. 21. "Всичко е заради едно момиче - Деница. Тя е на 17 г., сега е 10 клас. Навремето имаха взимане-даване с Евгени, а в последно време ходеше с тоя циганин Митко. Беше му написал във Фейсбука - "Всички, които са били с Деница преди мен, ще минат под ножа", разказаха пред "Стандарт" приятелите на мъртвото момче.

"Сякаш знаеше, че ще умре. Казваше:

Брат ми, ще ме заколят циганите

поне да не ме набарат самичък! Ей го, наръгаха го пред погледите ни!", вайкаше се един от свидетелите на кървавата вендета. Последната заплаха в социалната мрежа към Евгени била: "Ако стъпиш близо до блока на Деница, ще играе ножа".

Закланият младеж тренирал бокс от малък, играел за клуб "Левски" в категория до 60 кг. След това минал в по-горната - 65 кг. Бил републикански шампион. През 2012 г. се класирал четвърти на европейското първенство в София. "Страст му бяха татуировките - искаше да се развива, беше си купил специален комплект от САЩ. Искаше да си направи ателие. Дори казваше, че е намерил 100 квадрата апартамент под наем в квартала, където да работи", разказват приятелите му, които обсипаха входа на "Пирогов" с червени карамфили в памет на убития Евгени. Часове след смъртта му те създадоха и специална страница в памет на шампиона: "Поклон пред светлата памет на Евгени Тодоров". Последната публикация от е "И истинският, все още не живял, денят ти сив отмерва пулс последен. И времето ще сграбчиш ти без жал със трескави ръце и ужас леден."

Фаталната Деница не отваряше вратата на апартамента си днес. Тя живее там със сестра си Силвия и родителите си. Баща й бил жепеец, рядко излизал извън жилището, а майката Дарина била охранител, работела до 20 ч и се прибирала късно, разказаха съседи. "Живея в съседния апартамент, но на практика не познавам тези хора", призна  футболният коментатор Петър Василев-Петела за фамилията на Деница.

"Евгени си умря за нищо

Обичаше много момичетата, беше човек на честта

Беше добряк - колко пъти е татуирал ей така - кажат му - ще ти платя, след това не идваха", жалят го приятелите му. "Беше си поел собствен път в живота - учеше в гимназията по фризьорство зад "Плиска", беше различен и много истински човек", казват момчетата.

Ромът Митко, заедно със семейството си, живее под наем в бл. 18, съседен на този на Евгени. "Тоя са го тресли някакви комплекси, много ревнив и отмъстителен циганин е!", коментират в махалата. В момента ревнивецът убиец е задържан в столичната полиция. Грози го доживотен затвор за предумишлено убийство, коментираха юристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай