Ритали на почивки съпрузите от Кресна

Ритали на почивки съпрузите от Кресна | StandartNews.com

В града искат повече полиция нощем заради апашите садисти

Жесток грабеж бе извършен преди две нощи в малкото градче Кресна. Съпрузи, които притежават малък хранителен магазин на главен път Е-79, бяха атакувани в собственото им жилище, което е зад търговския обект. След близо час терор тримата нападатели отмъкнаха пари и злато от дома и оставиха в несвяст и ужас завързаните си жертви. Цяло чудо е, че ограбените нямат тежки травми и фрактури. Градът е в потрес, бизнесмени и търговци са притеснени, че те може да са следващите жертви на бандитите. Трети ден навсякъде се коментира дръзкият грабеж. И местните настояват за по-сериозно полицейско присъствие в нощните часове. А не да чакат полиция чак от Сандански, който е на 20 км, ако нещо подобно се случи отново.

"Над 32 г. съм женен за Йорданка. Никога не съм си позволил да я нагрубя, да не говорим за агресия или бой. А в онази нощ бях вързан и принуден да гледам безпомощно как тримата бандити, нахлули в дома ни, бият съпругата ми, как й скубят косата, как я ругаят и обиждат. Това преживяване не го пожелавам и на най-големия си враг. Никога не сме били богаташи, от средната класа сме, всичко сме спечелили с труда си", реди през сълзи 57-годишният Благой Стоименов, който заедно с жена си стана жертва на нагло и жестоко нападение в собствения им дом във вторник към 3 ч през нощта. Двамата спели дълбоко, когато изведнъж ги събудили с удари и заплахи трима маскирани апаши. Те ги блъснали на пода от спалнята и завързали ръцете им. Предупредили ги и "гък" да не казват, за да не пострадат. "Такова нещо съм виждал само на филм. По моя преценка нахлулите в дома ни бяха 25-30-годишни мъже. Имаха качулки на главите, с процепи само за очите им. Биеха ни на почивки. Мен ме ритаха здраво по тялото и краката, докато Йорданка я налагаха с юмруци, където сварят. Непрекъснато

повтаряха: "Кажете къде са парите!"

връща се към ужаса от нощта на нападението Благой. Той смята, че бандата е използвала малко дете, за да проникне през малко прозорче. "През него не може да влезе възрастен човек. После детето е отворило отвътре аварийната врата, която бе затворена с ключ и райбер. Апашите задигнали 500 евро, 600 лв. и златни накити. Грабителите опитали да свалят брачната халка на жената, но не успели и офейкали през необитаема къща в съседство на тази на Стоименови. Йорданка се развързала, освободила и мъжа си от въжетата.
Сигнал в полицията за грабежа е подаден към 4 ч във вторник. По данни на потърпевшите тримата им нападатели говорели на "ке" и най-вероятно са от Пиринския край. Възможно е обаче да са гастрольори, които нарочно са общували по този начин, за да заблудят криминалистите. В денонощния хранителен магазин, който се намира до бакалията на ограбените хора, не са усетили нищо притеснително във фаталната нощ. Продавачите вече са разпитани и са обяснили, че дори не са видели лампата да свети в дома на Благой и Йорданка.
"Двете ни дъщери не са при нас, поне те не изживяха този ужас. Едната живее в село Крупник, а другата - в Благоевград. Пристигнаха още във вторник сутринта, за да ни видят и да ни успокоят. Но душевната ни травма е много дълбока, трудно ще я преодолеем. Психиката ни е неустойчива в момента, макар да сме отворили магазина и да работим. Не може да си позволим да стоим без работа", казва Благой. "Смятам, че нападателите ни са хора, които са гладни и мизерстват.

Извършили са грабежа от немотия

не са някаква организирана банда, тъй като нямаха никакво оръжие в себе си", допълва той.
"Това не е първият подобен случай в града ни. Престъплението е брутално. Полицията да осигури присъствие в тъмната част на денонощието. Нормално е по-заможните хора да са притеснени и уплашени. Добрата новина е, че не са смазали от бой съпрузите, както често се случва при такива грабежи. Притеснителна е дързостта на нападателите - къщата на Стоименови е на 200 м от сградите на общината и на полицията", заяви председателят на общинския съвет в Кресна Георги Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай