Разстреляха комютърен спец от упор (ОБЗОР)

Разстреляха комютърен спец от упор (ОБЗОР) | StandartNews.com

Същинска улична война се разрази тези дни в София. От спорове между пешеходци и шофьори се стигна и до брутално убийство, свързано с място за паркиране. Часове по-късно пък гонещ курса си шофьор на маршрутка без малко да погуби пътниците си, насочвайки безразсъдно препълнения бус към трамвайната линия в опит да избегне задръстване.

На мястото вървят кавги между шофьори от дни, твърдят съседи

Хладнокръвно показно убийство потресе софиянци. 38-годишен компютърен специалист бе разстрелян с пет куршума на паркинг пред блок в квартал "Крива река", на метри от 19-о училище "Елин Пелин". Убийството е извършено малко след 20,30 часа в четвъртък. Преди да бъде прострелян, компютърджията и нападателят му са имали шумно пререкание. Съседи обясниха, че възприели кавгата като спор за паркиране. От няколко дни за мястото пред блока имало спорове между шофьори кой има право да си оставя там колата. Хората дочули крясъци, но не успели да видят почти нищо, тъй като било тъмно. Единствено различили реплика от убития Николай Найденов -"Какво искате от мен?", секунди след това проехтели куршумите. Комшиите са и единствените очевидци, подали сигнал на 112. Полицията работи по три основни версии, първата от които е спор за паркомясто. Изясняват се също така междуличностни отношения, както и финансови неуредици. В блока, пред който е извършено убийството, Найденов държи сервиз за поправка на компютри. Минути преди покушението той затворил и тъкмо си тръгвал от работа, когато бил пресрещнат от нападателя му и са си разменили остри реплики. Живеещи в блока, които са преки очевидци, обясниха, че различили само силуета на килъра - висок мъж с атлетично телосложение. Хората не можеха да си обяснят каква би била причината някой да убие Найденов. Той бил тих и приятен човек, правел впечатление на интелигентен и добронамерен. От няколко месеца наел помещението, което е собственост на живеещия в кооперацията пенсионер Георги Кунев. Сервизът му работел постоянно, идвали предимно млади хора, които носели компютри за поправка. Никой от комшиите не бе чувал убитият да се е занимавал с нещо незаконно или да е свързан с криминалните среди. Не са виждали и съмнителни хора да го посещават. От полицията конкретизираха, че стрелецът е професионалист. Целта му е била не да сплаши или нарани жертвата си, а да я ликвидира. Изстрелите са били между 4 и 6, като последният е бил един контролен в главата. На местопрестъплението са открити 5 гилзи. Мъжът е починал на място, паднал на сантиметри от автомобила си. От полицията също потвърдиха, че убитият не е имал криминални регистрации. Найденов и приятелката му Светлана Николова имат две дъщери - Ева и Лия, на 10 и 12 години. Семейството не е живеело в кооперацията, където се намира компютърният сервиз.

Жена му проплака: Сбогом, любов моя, чакай ме!

"Сбогом, любов моя, намери покой и ме чакай... аз ще дойда някой ден..." Това е написала под жалейка във фейсбук приятелката на убития Николай Николов - Светлана Николова. 34-годишната жена е променила и снимката на корицата в страницата си с един от последните кадри на любимия й приживе. От коментарите на приятелите им става ясно, че почернената жена е помолила близките си никой да не й звъни по телефона. Всички освен съболезнования изказват и недоумение от случилото се. Никой от познатите и приятелите им не може да повярва, че Николай е убит. Не могат да си обяснят какви мотиви биха подтикнали някой да лиши приятеля им от живот. От полицията обясниха, че Светлана Николова е била извикана на място, за да разпознае трупа на Николай. Тя го е познала по часовника на ръката му.

Лазаров: Гилзите са повече

"На този етап това, което може да се каже, е, че имаме пет огнестрелни рани. Гилзите са повече и явно е стреляно с многозарядно оръжие". Това заяви след огледа на местопрестъплението главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Сигналът е бил подаден в полицията в 20.40 ч. Главният секретар обясни, че по първоначални данни явно е имало някакво спречкване или противоречие с неустановено лице. "Какви са мотивите оттук нататък ще се изяснява в хода на разследването", каза Лазаров.

Той подчерта, че със сигурност ще се изследват всички версии. Лазаров призова да се изчака разследването да установи конкретни факти и данни. "Към момента не бива да изключваме нито една версия. Ние ще положим всички усилия, за да разкрием кой е извършителят на това деяние", обеща той.

Трима ранени
Претъпкана маршрутка се натресе в трамвай

Шофьорът с пистолета отново се върна на работа

Три жени пострадаха, след като маршрутка бе блъсната от трамвай заради грубо нарушение на правилата за движение в София. Поредният инцидент се случи вчера сутринта на оживения булевард "Никола Мушанов" и пресечката ул. "Добротич" на около 50 м от трамвайното депо "Красна поляна". Маршрутното такси с номер 48, за да избегне задръстването, пресякло пътя на трамвай 22. Ватманът направил всичко възможно да спре, но въпреки това последвал страничен удар по буса марка "Пежо Боксер". При сблъсъка са пострадали три жени. Две от тях са прегледани и пуснати за домашно лечение, а третата е оставена в "Пирогов" със счупен нос. Вместо да окаже първа помощ на пътниците, шофьорът на маршрутката изскочил и започнал да псува и обижда ватмана. Пристигналият на мястото на инцидента полицейски екип е откарал маршруткаджията в Трето районно да дава обяснения. В същото районно в петък няколко часа прекара и колегата му от маршрутка номер 10, който извади пистолет срещу пешеходец. След скандал за неправилно пресичане и размаханото оръжие на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Опълченска" маршрутният шофьор се сдоби с обвинение за хулиганство и бе пуснат на свобода срещу "подписка". Тъй като не е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата, драйвърът не е с отнета книжка и отново има възможност да превозва хора. Оказа се, че возилото му е без лиценз за превозване на пътници по линия 10. Тепърва от общината ще изясняват дали шофьорът и собственикът на превозвача ЕТ "Петър Генов" са били в трудово-правни отношения. Що се отнася до блъсната от трамвай маршрутка, тя е на лицензиран превозвач по редовна линия 48, превозваща пътници от "Дружба" 2 до Нов български университет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай