Разкриха убийците на петричкия бизнесмен

Разкриха убийците на петричкия бизнесмен | StandartNews.com

Петрич. Има повдигнати обвинения на две лица, съпричастни към престъплението срещу петричкия бизнесмен Орхан Изиров. Работата на разследващите по случая продължава. На 14 януари в 18:46 часа бе подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние край пътя между селата Първомай и Кавракирово, който минути по-късно издъхнал. Аутопсията установи, че причина за смъртта му е огнестрелна рана в лицето, като извършителят е стрелял почти от упор в жертвата си.

Полицията задържа двама мъже в петък. Под наблюдението на Окръжна прокуратура . Благоевград те бяха разпитани, като криминалистите продължиха да търсят доказателства за повдигане на обвинение. Във вчерашната акция се включи и заместник главният секретар на МВР Георги Костов, който три години управлява областната дирекция в Благоевград. Часове по-късно на задържаните са повдигнати обвинения за убийството на Изиров. Те гравитират около наркогрупите в района. Най-вероятният мотив за престъплението е разчистване на сметки.

Убитият стопанисваше къща за гости и барче в родното си село Яворница. Живееше със съпругата и дъщеря си в Петрич. През 2013 г. Окръжен съд – Благоевград го осъжда условно за разпространение на 300 грама наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай