Простреляха един от синовете на Киро Японеца

Простреляха един от синовете на Киро Японеца  | StandartNews.com

Стрелецът вече е задържан

Неизвестни извършители простреляха един от синовете на Кирил Киров - Японеца, информира ТВ7. Инцидентът се е случил пред дома му в столичния квартал "Факултета". Според Кирил Киров атентатът е бил насочен срещу него.

Синът му Януш е настанен във Военно-медицинска академия (ВМА) малко преди 17 часа, допълва БГНЕС. По първоначалните информации няма опасност за живота му. 

Стрелецът вече е задържан от полицията. В момента се провежда полицейска акция в кв. "Факултета", издирват се още заподозрени, оръжие и боеприпаси.

В 16.00 часа е бил подаден сигнал на тел. 112 за спречкване между хора във "Факултета", след което е бил изпратен полицейски екип на мястото, обясниха от МВР за "Стандарт".

"Към 16.00 часа днес, постъпил сигнал за възникнал конфликт между жители на столичния кв. „Факултета". На място незабавно са изпратени полицейски екипи. Служителите на реда установили, че при скандала било използвано огнестрелно оръжие. Пострадал е мъж, който е откаран в болнично заведение и настанен за лечение. По първоначални данни, няма опасност за живота му. В полицията е задържан мъж, за когото се предполага, че е възпроизвел изстрел. За недопускането на разрастване на конфликта в района е осигурено полицейско присъствие. Предприети са действия за изясняване на обстоятелствата около инцидента", информираха по-късно от пресцентъра на МВР. 

Полицията все още изяснява обстоятелствата около инцидента.

В центъра на "Факултета" днес е бил организиран протест срещу Киро Японеца. Жителите на целия квартал не искали семейството на Японеца да живее там, тъй като дерибействали в квартала. Целият квартал бил на нокти. Когато станал протестът, самият Киро Японеца заедно със своите синове е пристигнал и започнал да стреля на месо, по информация на Нова телевизия. Може би някой друг от протестиращите е извадил пистолет и така се е стигнало до прострелването на сина на Японеца – Януш, съобщава още БГНЕС.

Според Кирил Киров, атентатът е бил насочен срещу него. Киров съобщил, че човекът, който е прострелял сина му се казва Георги Любенов Петров-Йончо, по информация на TV 7. Йончо бил част от дилърите във Факултета. Кирил Киров вече не е във ВМА, напуснал е с кортеж от три автомобила паркинга на болницата. По разказа на Киров, той се е прибирал към дома си, когато е видял как въпросният Георги Петров прострелва сина му Януш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай