Превъртелият рейнджър стрелял и по деца

Ревнувал и биел Клавдия, но имал любовница в Плевен, твърди сестра й

Превъртелият рейнджър стрелял и по деца | StandartNews.com

През февруари минал психотест, в поделението бил безупречен

Враца. Рейнджърът Валери Калчев от Враца, който уби жена си Клавдия пред децата и се гръмна, през февруари е издържал с отличен психологически тест в поделението в Долна Митрополия. Това съобщиха за "Стандарт" негови колеги от учебно-авиационна група "Георги Бенковски", където ефрейторът е служел. "Никой от нас не е чувал да е имал семейни проблеми. Изглеждаше напълно нормален. Работеше в охранителната част на групата", заявиха колеги на Калчев.

Пистолетът на Валери Калчев е засякъл при опита му да се самоубие. Това съобщава врачанският в. "Конкурент", като цитира свои източници от разследването. Основната версия е, че превъртелият след две мисии в Ирак рейнджър е гръмнал жена си Клавдия с личното си оръжие "Байкал" от ревност във вторник вечер. Заключил децата им - на 1,7 и 5 г. в стаята им и до сутринта обикалял като обезумял из жилището, облян в кръв. На сутринта звъннал на брат си Мариян, който и открил окървавеното семейство Калчеви в жилището им във врачанския кв. "Сениче". Според една от версиите Валери откачил, защото се натъкнал на комуникацията на Клавдия с непознат мъж в "Скайп".

Сестра й обаче разказа пред TV7, че Калчев бил този, който въртял забранена любов. Имал любовница в Плевен от дълго време, но Клавдия търпяла изневерите му, защото го обичала. "Този изрод я тормозеше на всяка крачка", разказа през сълзи сестрата на убитата и уточни, че мъжът имал проблем с алкохола, ревнувал много жена си и не й давал да се среща с нея и майка им. "Тя беше с него, защото го обичаше и за да не растат децата без баща. Аз съм им давала пари, той всичките й ги взимаше, за да пие", разказа още сестрата. Вуйчо й пък сподели пред журналисти, че се моли Калчев да оцелее, за да го убие от бой. Сестра му и майка на разстреляната Клавдия сега се грижи за двете си внучета.

По-голямото е в шок след като е станало свидетел на убийството на майка си. Убиецът от Враца и друг път цивилен е гърмял по хора, разказаха негови съседи пред TV7. По техни думи преди около година той бил подразнен от празнуваща на първия етаж на блока младежка компания. 38-годишният военен излязъл на балкона и стрелял по посока на терасата на апартамента с партито. За щастие, тогава пострадали нямало. Никой от съседите обаче не е и сигнализирал в полицията.

Военните поеха разследването

МВР не разследва случая, това е компетентност на Военна полиция, заявиха вчера от вътрешното ведомство. "Отцепихме района на престъплението, запазихме мястото и това е. Казаха ни, че ще се обадят, ако имат нужда от нас. Не се обадиха", коментира пред "Стандарт" вчера висш служител на РДВР-Враца. Убийството се разследва от военен следовател от участъка в Плевен, който е на подчинение на Военно-окръжна прокуратура-София. "Ще съобщим нещо, само когато имаме някакъв прокурорски акт", коментира вчера и военният прокурор Елин Алексов, който е наблюдаващ на разследването. Близо 48 часа продължил огледът на окървавения ап. 70 на бл. 62 във врачанския кв. "Сениче". В ранни зори в четвъртък Военна полиция най-сетне приключи работа по местопроизшествието, а към момента жилището е запечатано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай