Полицаят, взел подкуп за ало измами, остава в ареста

Полицаят, взел подкуп за ало измами, остава в ареста | StandartNews.com

Полицейският служител, обвинен за получаването на 300 лева подкуп от участници в телефонни измами, остава в ареста по решение на Пловдивският окръжен съд, информира БНР.

По време на заседанието стана ясно, че се е срещал няколко пъти с тях. Пред съда Стоян Павлов заяви, че не е участвал в престъпна схема и не е взимал пари.

Две от срещите на Павлов с участниците в измамните схеми били пред Трето районно управление, където той е заместник-началник. Това каза прокурор Борис Мендев, като подчерта, че са заснети с видеокамерата на сградата, а по-късно в показанията си двамата мъже, далите сумата, са заявили, че парите са предадени в цигарена кутия.

Това са само свидетелски показания, получаването на сумата не е документирано, контрира адвокатът на обвиняемия Красимир Елдъров. Той обясни, че среща с полицая поискал единият обвиняем за телефонна измама, за да се посъветва с него как да не бъде подлъган при покупката на кола. В мотивите за постоянното задържане на Стоян Павлов съдия Цветан Цветков изтъкна, че според събраните доказателства той е бил запознат добре с престъпната схема, натежава и факта, че след ареста му другият мъж се е укрил и е обявен за общодържавно издирване, допълва БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай