Полицай ограби бензиностанция

Полицай ограби бензиностанция | StandartNews.com

Полицай от Шумен е отстранен от длъжност, след като са събрани данни, че е извършил въоръжен грабеж на бензиностанция, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Обирът е станал на 2 септември в 5.43 часа в бензиностанция на главния път Русе - Варна, до комплекса "Пети километър" край Шумен.

Изпратените на място служители на реда установили, че в обекта е влязъл маскиран мъж и след като заплашил с оръжие 29-годишната продавачка, е отнел оборота.

След извършения оглед е образувано досъдебно производство, предава БиТиВи. 

В хода на разследването е изяснено, че извършителят е използвал лек автомобил "Фолксваген" с шуменска регистрация и се отправил в посока "7-ми километър". Оказало се, че колата се ползва от полицейски служител от РУ - Шумен.

Събрани са данни, че 39-годишният Б.П. на длъжност старши полицай в РУ - Шумен е извършител на деянието. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК - за извършен грабеж на сумата от 130 лева.

Със заповед на директора на ОД на МВР в Шумен Б.П. е отстранен от длъжност и е образувано дисциплинарно производство за деянието, за което се предвижда наказание "уволнение".

Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай