Пиян джигит се заби в кола с 8-годишно дете във Видин, то пострада тежко

Пиян джигит се заби в кола с 8-годишно дете във Видин, то пострада тежко | StandartNews.com

8-годишно дете е пострадало при катастрофа между лек автомобил и автобус на ул. „Цар Иван Асен ІІ", в автобуса не е имало пътници. Това съобщиха от ОДМВР - Видин.

Сигналът за инцидента е подаден на 3 септември около 18.50 часа. Пътнотранспортното произшествие е между автобус „Хюндай Каунти", управляван от 53-годишен видинчанин и лек автомобил „Опел", шофиран от 33-годишен жител на областния град.

При излизане от паркинг на ресторант автобусът не е пропуснал приближаващия се от дясната му страна по ул. „Цар Иван Асен ІІ" автомобил. Колата се ударила странично в автобуса, нанесени били материални щети по двете превозни средства.

Пострадало е 8-годишно момче – пътник в колата, детето е с изместени зъбки. В автобуса не е имало пътници. Мъжът, който го шофирал, е монтьор в близкия автосервиз. Той трябвало да придвижи превозното средство от паркинга до сервиза. При тестване с дрегер, пробата му отчела наличие на алкохол 1.39 промила.

Последвала справка установила, че същият не притежава необходимата категория „Д". 53-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Шофьорът на леката кола също е тестван за наличие на алкохол, пробата му е отрицателна. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай