Печатари на фалшиви лични карти арестувани в Петрич

Печатари на фалшиви лични карти арестувани в Петрич | StandartNews.com

Мъж и жена от Петрич са в ареста, след като бяха разобличени в изготвяне на фалшиви лични документи. Акцията на полицията е извършена в Петрич в последния работен ден на миналата седмица. Униформените атакували жилище в южния град. Открити и иззети са вещи, с които са се печатали документите – менте.

В дома са намерени преносим компютър и многофункционално устройство /копир, скенер и принтер/, флаш памет и CD - устройство, както и различни видове документи, някои от тях на чуждестранни граждани. В резултат на извършени процесуално - следствени дейности със заповед в ареста до 24 часа е задържана 44-годишната петричанка Е.Б. Мярка „задържане под стража за срок до 72 часа" от прокуратурата е наложена на 47-годишния петричанин П.П. Работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава. За такова престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода до 8 години".

Тепърва ще се разследва какви книжа са подправяли „печатарите". Най-вероятно са предлагали на клиенти срещу солидно заплащане удостоверения за наследници или актове за гражданско състояние, нотариални актове или нотариални удостоверявания, български или чуждестранни документи за самоличност, документи за завършено образование или за придобита квалификация, свидетелства за управление на превозни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай