Пари от проституция декларирани като печалба от продажба на животни

51 били жертвите на бандата от село Семчиново

Пари от проституция декларирани като печалба от продажба на животни | StandartNews.com

51 са жертвите на престъпната група за трафик на жени, кметът на село Семчиново е бил сред лидерите й. Това каза Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП на пресконференция, цитиран от "Фокус".

Престъпната група се е занимавала със събиране, трафик и експлоатация на жени от България с цел проституция в Испания. В по-голямата си част набирането им се е извършвало чрез измама, възползвайки се от техния социален статус. Веднъж след като са в Испания, групата налага своите условия на експлоатация върху тях и не се колебае да използва насилие и заплахи срещу тях", обясни Стоян Темелакиев.

Жените са принуждавани и да крадат пари, кредитни карти и ценности от клиентите си, които след това са продавани на нелегалния пазар. "Много от тези предмети стигат и до България. За да могат да крадат, жертвите са принуждавани да дават вещества, които упойват клиентите и по този начин те изпадат в безпомощно състояние", продължи зам.-шефът на ГДБОП.

Голяма част от групата живеят на адрес в град Торемолинос, Испания заедно с жертвите и от там ги извозват с коли или микробуси до района на Пуерто Банус в Марбея, където предлагат сексуални услуги. В тази област бандата има пълен контрол над проституцията, контролира обществени пътища. На същите места няма други жени, външни за групата, които могат да предлагат сексуални услуги", разказа още той.

За станалия вече известен кмет на село Семчиново може да се приеме, че и той е бил един от лидерите на групата. За него работят момичета, като същият оказва и логистична помощ за останалите лидери на групата, посочи Темелакиев.

На второ ниво са изпълнителите на указания на хората от по-горното ниво. Те реално осъществяват тази дейност и са най-утвърдени в Испания, много добре интегрирани с хората в страната. Установено е, че част от парите, получени от престъпната дейност се декларират като приходи от продажба на животни и се използват за закупуване на движими и недвижими вещи. На трето ниво са останалата част от сводници, които съставляват около 20 човека. На четвърто ниво се намират няколко жени, които са партньори на обвиняемите в първите две нива и изпълняват функции по контрол и координация на работата на другите жени. На пето ниво са шофьорите, които превозват жените, добави зам.-директорът на ГДБОП

4 превозни средства и 8 души, извозвали жените, са установени в разследването до момента. „На шесто ниво са жените, които управляват домовете в Пуерто Банус и са тези, които използват за сексуални услуги момичетата. На седмо ниво са получателите, чрез които се извежда открадната стока. На 8 ниво са идентифицирани най-малко две лица, пребиваващи и в Германия, за които се смята, че са част от тази група. На 9 ниво са жените, които са експлоатирани от сводниците на организацията. За момента имаме данни за 51 жертви. Те идват от семейства с много ниски доходи в страната ни и с моног ниско образование. Те за прекарвани в Испания с обещания за добра работа, които в последствие не са изпълнени", обясни Стоян Темелакиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай