14:35 ч.

23.11.17

1 мин.

0

1

0

Отмъщение! Забиха кирка в камера на КАТ

от редактор |

Отмъщение! Забиха кирка в камера на КАТ

Неизвестни смелчаци забиха кирка в камерата на Пътна полиция, поставена на Околовръстния път, близо до Казичене, съобщава БНР.


Устройството беше поставено там заради увеличения брой на катастрофите в района. От МВР обясниха, че устройството не е сериозно повредено. Камерата ще бъде ремонтирана и върната на място до броени дни.


В началото на юли влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, с които бяха премахнати задължителните знаци, указващи къде има камери. Измененията бяха гласувани спешно в пореден опит на държавата да намали катастрофите с жертви.


Премиерът Бойко Борисов заяви, че когато има табели шофьорите намаляват скоростта само в тази зона, след което отново "дават газ" и продължават да се движат с превишена скорост. Според управляващите по този начин водачите развиват чувство на безнаказаност и се губи възпитателният ефект.


Такъв режим имаше и преди няколко години, но той беше променен през 2015 година, заради многото глоби, които падаха в съда с аргумента, че няма предвиден законов ред за използване на мобилните камери.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:23 · 23.11.2017
аз ли нe виждам или няма кирка на снимката?
или тази снимка e сложeна за "парлама"
запълванe на дупки
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент