Откриха мъж с огнестрелна рана в главата, празнувал рожден ден

Откриха мъж с огнестрелна рана в главата, празнувал рожден ден | StandartNews.com

Снощи около 22.35 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в района на подземния гараж на бл. 161 в ж.к. "Славейков", при който в безпомощно състояние с огнестрелна рана в областта на главата е открит млад мъж, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

Своевременно дошлите на място полицейски служители са посрещнати от 30-годишна бургазлийка, която заявила, че това е приятелят й – А.С., 30-годишен от Силистра, с когото малко по-рано в компанията на свои познати празнували рожден ден. Около 21.30 ч. младият мъж заявил, че излиза за малко навън. След като се забавил приятелите му започнали да го търсят, като го открили в безпомощно състояние в подземния паркинг на кооперацията.

При извършения оглед на мястото на инцидента е намерен и иззет боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона и две гилзи, кал. 22. В жилището на А.С., разположено в бл. 161 в к-с „Славейков" е открита бележка. Иззети са видеозаписи от камерите, с които е оборудвана сградата и подземния паркинг. Първоначално събраните факти показват, че най-вероятно се касае за самопрострелване, но са назначени множество експертизи за установяване на детайли по инцидента. Пострадалият 30-годишен мъж е откаран в „Шокова зала" на УМБАЛ – Бургас, а оттам е настанен за лечение в отделение „Реанимация" с огнестрелна рана в областта на слепоочието, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай