Осъдиха българи за скимиращи устройства във Франция

Осъдиха българи за скимиращи устройства във Франция | StandartNews.com

Двама българи бяха осъдени на по две години затвор в североизточния френски град Реймс, съобщи БНР, позовавайки се на вестник "Л'Юнион Л'Ардене". Те смятали да поставят скимиращи устройства на бензинови колонки.

Сънародниците ни са били арестувани при митническа проверка миналата седмица, посочва френското издание. 22-годишният Захари Цеков и 36-годишният Виктор Грозданов дошли във Франция за гроздобер. Полицията в други държави обаче ги познава добре от различни обири и наркотрафик.

Български шофьор на камион бе глобен с 3000 евро за неутрализиране на ограничителя на скоростта на управлявания от него тежкотоварен автомобил и за превишена скорост, пише за митническата проверка друг френски вестник "Льо Мен либр".

Камионът, регистриран в Испания, бил проверен и митничарите установили, че ограничителят на скоростта е неутрализиран с магнит.

Шофьорите във Франция имат възможност да платят зареденото гориво директно на колонката. В тази връзка  нашите сънародници смятали да сложат устройства, с които крайната сума да бъде по-малка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай