Очите и гардовете му отивали за наказателна акция

Очите и гардовете му отивали за наказателна акция | StandartNews.com

Може да се водят разговори с него, до известна степен е примитивен, но в основата си има една природна хитрост, която е в психиката му, в цялата му дейност. Той с времето се изгради действително като една от водещите фигури в Несебър. Така бившият директор на отдел "Убийства" в НС "Полиция" Ботьо Ботев описа Димитър Желязков, известен още като Митьо Очите, пред bTV.

Според бившия шеф на полицията Очите е  „сложна натура", която днес има влияние даже в общинските съвети. 

По думите на криминалиста, от години в морския град всички са се съобразявали с Очите, който се е наложил с помощта на бруталните си методи. „Има случаи тежки в Несебър, които така или иначе са организирани от неговите хора, а индиректно мога да кажа, че не е ставало без неговото съгласие – убийства, тежки, много по-тежки от това, което е в момента", отбеляза Ботев.

Според него престрелката от сряда вечерта вероятно е предотвратила побой, при който не е ясно дали е нямало да има още повече жертви и ранени. Той беше категоричен, че Очите и десетките му гардове са отивали за наказателна акция.

По думите му, хора като Очите са изключително трудно предвидими, ако полицията не разполага с надеждни информатори.

Ботьо Ботев специално похвали разследващите в Бургас за това, че в рамките на 30 часа са свършили изключително много работа и вече има много хора в ареста. Според него самият случай ще бъде лесен за решаване, като основното затруднение ще е да се установи кой е причинил смъртта на един от гардовете на очите при стрелбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай