ОБЗОР: Кървав Св. Валентин в Пампорово

ОБЗОР: Кървав Св. Валентин в Пампорово | StandartNews.com

Куршуми в главата навръх Свети Валентин сложиха край на любовта между музикант и банкерка. Телата на Антон Бояджийски (48 г.) и Николина Попова (41 г.) бяха намерени в ауди ТТ в района на ски център "Малина" в Пампорово.

Полицаите ги открили на предните седалки. Жената е имала три огнестрелни рани - две в гърдите и една в главата. Мъжът е бил зад волана - с куршум в главата, съобщи шефът на ОД на МВР - Смолян Николай Димов. Той и прокурор Недко Симов от Окръжна прокуратура - Смолян дадоха специален брифинг по случая. Двете тела са били откарани за аутопсия в смолянската болница.

По първоначални данни смъртта на двамата е настъпила в интервала от 21 до 23 ч във вторник.

Сигналът на тел. 112 подали в 23,35 ч.във вторник случайно минаващи смолянчани. Те помислили, че колата е закъсала и хората в нея се нуждаят от помощ. През предното стъкло обаче видели окървавената глава на Антон.
Той не е криминално проявен. Няма данни да е имал постоянна месторабота. Той е музикант. Преди години свирел е в рок групата "Татко Кристофър", създадена от Ицо Петроф през 1991 г. Бандата просъществува няколко години, има издаден самостоятелен албум "Отново на път". Антон Бояджийски е писал и текстове на песни на БТР. Преди 2012 г. е живял в София, но след това се преместил в Пловдив.

Николина работела в банка под тепетата. Преди три дни обаче се преместила в клон в Пампорово. Антон и Николина живеели на семейни начала. Двамата имали и постоянен, и настоящ адрес в Пловдив. Жената била разведена, мъжът останал вдовец преди години. Всеки от тях има по едно дете - момче и момиче, и двамата пълнолетни. Според първоначалната версия Антон се качил в курорта Пампорово специално, за да празнува с Николина деня на влюбените - Свети Валентин.

Следите показват, че Антон е убил Николина, след което е сложил край на живота си. Фактът, че Бояджийски е стрелял три пъти в приятелката си, говори, че мотивът на престъплението най-вероятно е ревност. Антон е бил облечен целия в черно.

По случая е заведено досъдебно производство за умишлено убийство, каза прокурор Симов. Предстои експертизи да потвърдят дали намерения в ръката в скута на мъжа пистолет е този, с който са застреляни двамата. Изясняват се и мотивите. Ще се проверяват всички възможни, но водещия за момента са лични взаимоотношения на двамата. По първоначални данни по жената нямало следи от съпротива или борба. Не са намерени и предсмъртни писма. Аудито е запечатано от полицията, предстоят експертизи.

Счупена китара пред
вратата на дома им

Счупена китара седеше вчера пред вратата на дома на Николина и Антон в блока на ул. "Вук Караджич" в Пловдив. Съседите обаче казаха, че нито предния ден, нито по-рано са чували семейни скандали или изблик на ярост от страна на музиканта. Определят го затворен и странен човек. Бил мълчалив, не обичал да общува. Един ден поздравявал, друг - не. Но не пиел и не влизал в конфликти. Не е вдигал скандали на жена си Николина. Никой в съседните апартаменти не е чувал за спорове или семейни скандали.

Комшиите разказват, че Николина била дългогодишен банков служител. Не е имала проблеми нито в работата, нито с дъщеря си. Понякога синът на Антон отивал на гости на семейството.

Колегите на Николина, която е работела в банков клон на бул. „Шести септември" пред Съдебната палата в Пловдив, разказват, че тя била изпратена в курорта в командировка. Николина работела в банката от 2016г. Колегите й и управителката на централния клон на финансовата институция разбрали за смъртта й рано сутринта на 14 февруари. Управителката веднага заминала за Смолян, разказаха нейни колеги.

Кметски син открил двойката

Синът на смолянския кмет Николай Мелемов - Тодор, се оказа случайният минувач, открил телата на застреляните Антон и Николина в Пампорово. Тодор Мелемов и двама негови приятели пътували от Пампорово към Стойките.
„Видяхме кола, която беше на габарити с работещи чистачки, отбила в едното платно", разказа Тодор, цитиран от Марица.бг. Той и приятелите му помислили, че е закъсал човек и спрели да му помогнат. "В тъмното не се виждаше. После светнахме с фенерче и видяхме, че има човек вътре. Мислехме, че може да му е лошо, затова да е спрял. Но видяхме, че шофьорът има рана на главата и целият е в кръв. После видяхме, че има и жена. Беше страшна гледка", спомня си Тодор Мелемов. Веднага подали сигнал на 112. "Дойдоха полицаи, линейка. Установиха, че хората са мъртви. Тогава дойдоха и други следователи. Доколкото можехме, съдействахме", каза кметския син.

Докато тримата чакали полицията, работещите чистачки на колата спрели. Затова униформените предполагат, че Антон и Николина са отбили от пътя, спрели са, но аудито е стояло със запален двигател.

Синът ми Тодор и двамата му приятели са пътували по работа от Пампорово към Стойките, разказа за "Стандарт" и кметът на Смолян Николай Мелемов. "Видели кола с пуснати на габарити и с работещи чистачки, която била отбила в дясното платно. Върху колата нямало натрупан сняг, макар да е валяло в онзи момент. Тодор видял, че около автомобила е минал снегорин, който е заобиколил колата. Най-вероятно е минал малко преди тях, защото около колата било чисто", каза още Мелемов.

Пистолетът бил незаконен

Пистолетът, в който Антон е убил приятелката си Николина, а след това и себе си, е бил незаконен "Макаров". Намерен е в ръката на Бояджийски, в скута му. Освен оръжието в колата са открити и гилзите от четирите куршума. "Към настоящия момент можем да кажем че са запазени всички следи, предстои назначаването на други експертизи. В момента се извършва тройна съдебно - медицинска експертиза. Ще бъдат извършени разпити на свидетели за установяване на други факти и обстоятелства", заяви обвинителят Недко Симов от Окръжна прокуратура - Смолян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай