Общински съветник и фермер загина с мотопланер

Общински съветник и фермер загина с мотопланер | StandartNews.com

Земеделски производител от село край Лом, излетял с мотопланер, за да пръска посевите си, но паднал и загинал на място. Починалият фермер – Александър Цветков, е и общински съветник в северозападната община Брусарци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Трагичният инцидент станал в петък по обед в село Дондуково, на 18 километра от Лом. 44-годишният Александър Цветков – известен в района като Сашо Дурин, дни преди това си купил мотопланер, за да обработва сам с агропрепарати от въздуха масивите. С Александър Цветков В Дондуково пристигнал и бизнесмен от Нова Загора, от който фермерът купил машината, за да му покаже как се управлява планерът и да му помогне в монтирането на техниката за пръскане.

В петък експертът направил един демонстрационен курс, а след него – по обед, Сашо излетял сам. След около 100 метра обаче летателният апарат се наклонил рязко вляво и от 20 м височина се устремил към земята. Фермерът не успял да овладее машината и се разбил. Пристигналите на мястото на удара го открили мъртъв под планера.

Александър Цветков е един от известните фермери в Ломския край, той обработва около 5000 дка собствена и наета земя. От години Цветков се занимава и с политика и като активист на „Народен съюз" през 2015 г. бе кандидат за кмет на Брусарци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай