10:00 ч.

09.11.17

1 мин.

0

2

0

Нова измама в мрежата - тест за интелигентност за 6 лева

от редактор |

Нова измама в мрежата - тест за интелигентност за 6 лева

За нова измама в мрежата разказва Нова тв. Докато решавате тест за интелигентност и си мислите, че е безплатно, ви отмъкват 6 лева с SMS.


Оказва се, че това не е единичен случай, а порочна практика. Сметката на потърпевшия Лъчезар набъбва докато решава тест за интелигентност в интернет. Влиза в сайта през телефона си. Идва и резултата. И изненадата, че тестът не е безплатен. А струва пари.


Мъжът се оказва абонат на сайт за игри и други приложения. Не знае как сайтът се е сдобил с телефонния му номер, при положение, че никъде не го е въвеждал. Лъчезар не оставя нещата така и пише няколко мейла до сайта и до мобилния оператор. И успява да върне парите си.


Ужилените като него са стотици. Жалби има и в Комисията за защита на потребителите. И в Европейския потребителски център. Практиката показва, че зад измамните сайтове стоят и българи и чужденци.


Санкционирани все пак има, обясняват от Комисията за защита на потребителите. За да не попаднем в същия капан, експертите съветват да внимаваме защото наглед безплатното, може да ни излезе солено.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:17 · 10.11.2017
Този тест за интелигентност се нарича"преброяване на глупаците" и е нормално да е платен.А в държава като нашата където институциите не работят, а повечето от хората са прости , мързеливи, арогантни и нахални, все повече ще го решават този тест.
BarakBaghdadi · 11:22 · 09.11.2017
Е защо да е измама, това си е истински тест за интелигентност.....или по-скоро за дебилизъм :-)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент