Нов случай на насилие над екип на „Спешна помощ”

Нов случай на насилие над екип на „Спешна помощ” | StandartNews.com

Пореден случай на насилие над екип на „Спешна помощ"- този път в Перник. Той е станал в нощта на 30 април срещу 1 май. В спешния център е получен сигнал за припаднала жена. Екипът не намира пострадалата на мястото, вместо нея излизат трима мъже, които нападат линейката.

„Единият мъж започна да вика, да заплашва, отвори вратата на линейката и се опита да направи нещо на шофьора. После хвана огледалото и го счупи, удряше колата и отпред", разказва д-р Борис Кръстев, който е бил дежурен по време на случката. И уточнява, че нападателят е бил доста агресивен.

Според източници на bTV провинилият се е Здравко Здравков. „Станах да погледна и видях, че е линейка. Тя намали, но продължи. След известно време спря. Обаче не съм кошарвски свидетел, не ми е работа да гледам. И си легнах. След малко се чу чупене, тропане", споделя съседът му Кирил Иванов, който е станал свидетел на случилото се.

„Пострадали нямаше, защото шофьорът на линейката каза, че веднага след като започнали да чупят линейката, той е тръгнал и са избягали. Огледалото страничното от шофьорската страна беше обърнато наобратно и стъклото го нямаше", пояснява Иванов.

Имаме нужда от охранител при нощните дежурства, за да няма случаи на насилие, а и понякога се нуждаем и от помощ при качване на болния в линейката. Това коментира пред БНТ директорът на Бърза помощ в миньорския град д-р Валери Симеонов. И изтъкна, че през 3-4 дежурства се налагат да викат полиция.

Започнало е досъдебно производство срещу нападателите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай