Несрин Узун се оплака, че станали жертва на добротата на Бенчо Бенчев

Кадър: бТВ

Несрин Узун се оплака, че станали жертва на добротата на Бенчо Бенчев | StandartNews.com

Станахме жертва на добротата на Бенчо Бенчев. По този начин днес пред журналисти ексдепутатът от ДПС Несрин Узун обясни замесването на името му и това на зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев с ареста на Митьо Очите. По думите му той и Бенчев често ходели до Истанбул по бизнес дела, а напоследък и по болници заради влошеното здраве на Бенчев.

На 2 август Бенчев по телефона помолил Несрин Узун да запази три стаи на негово име в хотел „Рамада", но не му казал за кого са. Това било честа практика заради приятелството им и общата им работа. Самият Несрин Узун вече бил от няколко дни в Истанбул по бизнес дела и бил отседнал в друг хотел в отдалечен квартал. Вечерта Бенчев и Узун вечеряли в един от истанбулските ресторанти. След това Узун с неговата кола откарал Бенчев до хотел „Рамада".
„Когато пристигнахме пред хотела вечерта видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, който се е търсил чрез Интерпол", каза ексдепутатът.

Узун твърди, че турските полицаи не са ги задържали, а ги помолили да отидат до управлението за изясняване на обстоятелствата около задържания Димитър Желязков: „Ние не сме били задържани от тях в този момент. Оказах им пълно съдействие, защото бях човекът, който владее турски език и превеждах на турските власти. Те неколкократно посочиха, че ние не сме задържани. В последствие се оказа, че българските власти са помолили да бъдем изпратени от тях в България за изясняване на обстоятелствата, поради които ние се намираме там."

Несрин Узун не отрече, че знае кой е Димитър Желязков, по прякор Очите, но беше категоричен, че не е близък с него и че нямат никакви отношения. Той подчерта, че не е знаел за кого и по какъв повод се резервират стаите в "Рамада". Каза още, че на по-късен етап е разбрал защо Бенчо Бенчев е бил с Желязков, но не искал да коментира, защото тече следствие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай