Наши безработни обраха бежанци

Наши безработни обраха бежанци | StandartNews.com

Станали каналджии, но били спипани край Момина църква

Наши безработни станаха каналджии на бежанци по неволя. И посегнаха на клиентите си.

34-ма емигранти, преминали от Турция в България, са били обрани от шестима нашенци на възраст от 21 до 39 години. Българите им свили мобилните телефони, парите и ценни вещи. Чужденците обаче започнали да недоволстват заради високата тарифа и дори тръгнали да се разправят с каналджиите.

"Един от българите ги е посрещнал на границата, впоследствие ги е закарал до района на село Момина църква в община Средец, където с останалите петима българи е обрал чужденците. Впоследствие същият каналджия ги е съпроводил във вътрешността на страната", заяви пред "Стандарт" Стоян Стоянов, директор на дирекция "Гранична полиция" в Елхово. Всички обирджии са от община Средец. Повече не мога да кажа на този етап, обясни граничар номер 1 в региона.
Групата от 34 емигранти са граждани на Сирия и Ирак. Те са настанени във временния център на Гранична полиция в Елхово.

Обирджиите пък са в следствения арест и се разпитват. Те дават показания пред съдия в Елхово. "Стандарт" научи, че се очаква шестимата да останат в ареста поне за 72 часа с прокурорско нареждане. След това съдът трябва да реши дали нашенците ще останат зад решетките постоянно.

Това е първият подобен грабеж, извършен от каналджии на емигранти. "Стандарт" научи, че нито един от шестимата българи няма криминална регистрация. Повечето от тях обаче са безработни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай