Намушкаха две момчета в София

Намушкаха две момчета в София | StandartNews.com

Две момчета на по 17 години бяха намушкани, а седем души бяха задържани по-късно в понеделник вечер в София. По неофициална информация става въпрос за инциденти, извършени от фенове на футболен клуб.

Пострадалите момчета са настанени са в Пирогов, без опасност за живота им.

Първият инцидент е станал малко след 20.00 часа близо до 1-во районно полицейско управление. Полицията веднага е предприела издирвателни мероприятия, след около час влиза в следите на извършителите. Те са локализирани в района на голям търговски център, минути след като нанесли побой и намушкали второто пострадало момче. Свидетели на боя оказали първа помощ, информира БНТ.

"Двете момчета, които бяха нападнати в столицата, са в стабилно състояние и без непосредствена опасност за живота към момента", каза за "Фокус" говорителят на "Н. И. Пирогов" Мария Пойразова. Единият има две порезни рани в областта на гърба, охлузни рани в областта на едната ръка и едното коляно. Екип на Детска хирургия е обработил раните в операционната тази нощ и момчето е оставено в лечебното заведения.

Другият е с фрактура на главата, рана на главата, и се е наложило да бъде опериран по спешност тази нощ. Екип на Клиниката по детска хирургия и на Клиниката по детска травматология са извършили съвместна операция, тъй като е имал увредени сухожилия на едната ръка и счупване на костта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай