Намериха ТИР-овете от контрабандния канал

Намериха ТИР-овете от контрабандния канал | StandartNews.com

Два ТИР-а, обявени за общодържавно издирване във връзка с разбит международен канал за контрабандни цигари, са били открити при съвместна операция между служители от ГД „Национална полиция", ОДМВР – Пловдив и СДВР. Действията са предприети по водено досъдебно производство в отдел „Икономическа полиция" – Пловдив.

Вчера разследващите установили местонахождението на други два ТИР-а, регистрирани в Турция и влезли в страната ни с нелегални цигари. На паркинги в село Казичене и в софийския квартал „Горубляне" камионите от марката „Ивеко" били намерени изоставени и без превозваната стока.

Иззети са камионите и ремаркетата им, както и други веществени доказателства по досъдебното производство. Само в единият тир е имало цигари за около 8 милиона лева, съобщиха тогава разследващите.

Арестувани бяха 13 митничари от митницата в Свиленград, гранични полицаи, контрабандисти, които са придружавали тировете до местата, определени за разтоварване. Днес част от арестуваните още са на топло, други са призовани като свидетели.

Стана ясно, че на върха на пирамидата стои така наречения Паскал от Хасково. В схемата са забъркани и митничари, а бюджетът на държавата е ощетен с десетки милиони лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай