12:05 ч.

06.03.18

2 мин.

0

4

0

НА ЖИВО: Обрат! Лекарят гръмнал Плъха в двора, викнал приятел да разчистят

от редактор |

НА ЖИВО: Обрат! Лекарят гръмнал Плъха в двора, викнал приятел да разчистят

Ще говорим по фактите за убийството в Пловдив. Това заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг на прокуратурата.


"За 72 часа получихме какви ли не упреци. По "фактите", които уж бяха изнесени и се спекулираше ще кажа следното. Твърдеше се, че крадецът е влязъл в дома на обвиняемия. Твърдеше се, че е имал съучастник, че в жилището са били съпругата на обвиняемия и двете му деца. Твърдеше се, че оръжието е било притежание на крадеца и съучастника му. В рамките на тези 72 часа, включително и в късните часове снощи, бяха извършени множество процесуално-следствени действия. Бяха получени и много експертизи", започна той.


"Установи се, че към момента на извършването на деянието не са били нито съпругата, нито двете му деца. Това се установява от самите показания на съпругата на обвиняемия и от неговите обяснения. Не е имало какъвто и да било съучастник на крадеца. Опита за кражба в гаража, намиращ се в кооперацията, е извършено само от убития. Установено е от показанията на самия обвиняем", заяви прокурорът.


"При така изнесената фактология, категорично е установено, че изстрелите и настъпилия сблъсък между двамата са били възпроизведени и сблъсъкът е бил в двора на кооперацията. Категорично се изключва жилището, което беше коментирано", каза Попов. "Обвиняемият е наблюдавал опита за кражба поне 30 минути, без да уведоми компетентните органи. При излизането от гаража и побягването от страна на крадеца настъпва сблъсък, при който обвиняемият е произвел един изстрел, за да възпре действията на крадеца. Крадецът е хвърлял по него различни предмети. На три пъти е променена версията какви са били те - първо метална тръба, после табела, а после нож, който е бил открит в дома на обвиняемия. Той е бил измит", каза Попов.


"Според лелята на обвиняемия е негов приятел, обвиняемият е съобщил, че първо е нападнат с метална тръба, захвърлена по крака му, след като е бягал, втори път, че по него е хвърлена метална табела и трети път, че по него е хвърлен нож, който е лично негова собственост", каза той. "След изпразване на целия пълнител на Валтер-а крадецът е успял да избяга до мястото, където е открит. Там е издъхнал от раните си", заяви прокурорът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:17 · 06.03.2018
Преди години имаше случай в САЩ на американска майка която гръмнала крадец влязъл в дома и при малките и деца.Цяла Америка я поздравяваше и пращаха дрехи и подаръци на децата и!Нас ни изпотрепаха,изнасилиха и какво ли още не и се оказва,че ние сме виновните винаги,а не мангалите.После им плащайте данъци за да хрантутите малките им подрастващи бандюги и проститутки.
Потребител · 15:05 · 06.03.2018
Румен Попов гнидо безпардонна, да умреш в адски мъки дано за дето защитаваш престъпници!!!! Най-лошото е, че за греховете на бащите страдат синовете...
Потребител · 13:12 · 06.03.2018
лъжи,лъжи.....и всичко останало за скриване на наглите бандити!колко са скъпи на властимащите!
Потребител · 13:03 · 06.03.2018
всичко в тая държава е софийска помия
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент