МВР заловило над 1 тон марихуана за 2015 г.

МВР заловило над 1 тон марихуана за 2015 г. | StandartNews.com

При специализирани операции за противодействие на трафик, производството и разпространението на наркотични вещества на територията на столицата  през 2015 година от структурните звена на СДВР и ГДБОП са задържани 2360 лица. Това обяви днес пред депутатите вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя отговаря на въпросите на народните представители в рамките на редовния петъчен контрол. 

По данни на Бъчварова за 2015 г. на територията на столицата са разкрити и 19 оранжерии за отглеждане на канабис. Тя представи и заловеното количество наркотични вещества в София и цялата страна за миналата година: „Марихуана – в София са заловени над 20 килограма, а в цялата страна над 1 тон. Хероин – 1.6 кг в София и 265 кг в цялата страна. Амфетамини – 7 кг в София и за цялата страна 43 кг и 453 таблетки. Екстази – 423 броя в София и 17 000 броя в цялата страна".

"От времето, когато съм министър няма основания да се твърди, че полицейски служители поддържат връзка с престъпни групировки", изтъкна още силовият министър, цитирана от Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай