МВР работи по две версии за убийствто на Белята

МВР работи по две версии за убийствто на Белята | StandartNews.com

МВР работи по две версии за ибийството на Борис Борисов -Белята - криминален бизнес, интереси в криминалния бизнес и по лични мотиви между криминално проявени лица. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който присъства на традиционна кушия в столичния „Бенковски" за Тодоровден.

Относно това дали МВР е проявявало интерес към Борис Борисов, по повод подозрения в участие в тежки криминални престъпления, Лазаров заяви: "Едва ли е удачно да коментирам какво са правили службите през последните години, но определено е работено по конкретни версии, свързани с конкретно тежко криминално престъпление. По обективни причини не е удачно да обясня за какво точно става дума", обясни Лазаров. Той посочи, че е по-интересен е фактът за мястото, където е извършено убийството. "Към момента сме затруднени да изясним с кое лице, изтърпяващо ефективна присъда - лишаване от свобода, се е срещал Борис Борисов. Към момента няма как да получим адекватна и обективна информация, тъй като на мястото нито има камера, а и самият район се охранява от лица, изтърпяващи ефективна присъда лишаване от свобода, което за мен е малко озадачаващо", каза още Лазаров.

Попитан дали е поискал съдействие от колегите в ГД "Изпълнение на наказанията", ако могат да помогнат с информация, колко близо до оградата е бил Борисов, главният секретар заяви, че убийството е станало непосредствено до оградата, а мястото, където е станало реално е имало лица, които изтърпяват ефективни присъди -лишаване от свобода, които са имали безпрепятствен достъп, съобщи Фокус".

"Анализирайки ситуацията, това се оказва много добра явка за срещи, тъй като няма камери и близки лица в района. Ние работим по разкриване на конкретното престъпление, но реално изпитваме обективни трудности, тъй като не можем да установим с кого е провеждан среща", посочи главният секретар на МВР - Светлозар Лазаров. Попитан, дали е ясен мотивът, с който е отишъл там, той отговори: "Според вас, криминално проявени лица, когато се срещат по конспиративен начин - каква е целта на срещата? Според мен - целта не е да си говорят за плетки и за риба. Вероятно е ставало дума за срещи, свързани с криминален бизнес".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай