МВР и Прокуратурата се самосезираха след сигнал за поискан и взет подкуп от пътен полицай

МВР и Прокуратурата се самосезираха след сигнал за поискан и взет подкуп от пътен полицай | StandartNews.com

МВР и Прокуратурата се самосезираха след сигнал за поискан и взет подкуп от пътен полицай. Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на предаването "Денят започва" по бТВ във връзка с разространено в социалните мрежи видео, на което е заснето даването на подкупа. "Веднага, след като е бил разпространен в социалните мрежи този клип, дирекция "Вътрешна сигурност" и СДВР са се самосезирали и са извършили спешни действия. За извършеното от тях е уведомен и главният поркурор, съобщава агенция „Фокус".

Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена - че е поискан и взет подкуп от пътен полицай, за да не изпълни задължения по служба. Установено е лицето, което е дало подкупа и което е било мотивирано от пътния полицай да даде тези 50 лв., за които става въпрос във видеоклипа, за да не му бъде съставен акт за установяване на законарушение", обясни Арнаудова.

"Този автомобил не е имал талон за преминат годишен технически преглед, а му е съставен фиш за друго нарушение - за неправилно паркиране. Категоричните данни, които са събрани в рамките на няколко часа от органте на МВР, се докладват тази сутрин на главния прокурор, който ще ги изпрати на Софийска градска прокуратура", добави тя.

Арнаудова уточни, че заснетия във видеото полицай е служител на "Пътна полиция". По думите ѝ събраните данни сочат за извършено престъпление "подкуп", а данните, които са събрани, са достатъчни за образуване на наказателно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай