17:35 ч.

22.07.16

2 мин.

3900

2

0

МВР: Документни престъпления във фирмите на Митьо Очите

от редактор Ваня Гъркова |

МВР: Документни престъпления във фирмите на Митьо Очите
Снимка: МВР, пресцентър

Има документални престъпления във фирмите на Митьо Очите. Към момента са проверени над шест фирми, собственост на Димитър Желязков. Това заяви в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов по повод на разследването, което се провежда на територията на Несебър.


Във фирмите са констатирани документни престъпления. Става въпрос за документи с невярно съдържание, което е престъпление спрямо действащото законодателство.


Костов посочи, че е възможно броят на проверените фирми да е стигнал до 10. Все още обаче няма окончателни резултати от разследванията.


„Окончателният резултат следва да бъде представен от Районната прокуратура в Несебър. Доколкото аз зная, има констатирани нарушения и констатирани престъпления, по които има образувани досъдебни производства – касае се за документни престъпления", обясни той.


В рамките на разследването, което тече в момента, са установени документи с невярно съдържание, което е престъпление спрямо действащото законодателство, каза още главният комисар, цитиран от "Фокус".


Миграционният натиск от Гърция е повече от спокоен, обяви още той пред журналисти в морския град. „Там имаме не повече от 300 пробива. Там не е проблем миграционният натиск, защото при задържане на тези незаконно проникнали в страната чужденци, има процедура, при която в рамките на 24 часа след приключване на наказателното производство срещу тях, те биват връщани в гръцките бежански центрове, където следва и да бъдат", добави Костов.


По отношение на охраната по българо-турската граница и изграждането на оградата там той заяви, че има вероятност ремонтните дейности да приключват до края на годината. „Изключително тежък е релефът. Това е един много голям труд, който фирмите извършват там - с едни подходи и една непристъпна, гориста местност. Имам уверението, че до края на годината ще се справят. Мнението и на колегите, които са на терен е, че след като възпрепятстващото съоръжение се изгражда, натискът рязко пада", допълни гл. комисар.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:40 · 23.07.2016
Кога ще проверят и другите собственици и бизнесмени в Слънчев Бряг,там май само спасилтелите не са хайдути, но кой знае.
babavi · 19:00 · 22.07.2016
http://bultimes.com/rumyana-bachvarova-mito-ochite-e-legalen-i-chesten-biznesmen/
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент