Момче уби момиче в Бургас заради наргиле /ОБНОВЕНА/

Момче уби момиче в Бургас заради наргиле /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

11-годишно момиче е открито мъртво в асансьор в блок в бургаския комплекс "Меден рудник". Убиецът е установен и задържан, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тялото е намерено от съседи в сградата вчера около 18:30 часа. Момиченцето е със сериозни травми по главата.

За престъплението е задържано 15-годишно момче. Направен е оглед на мястото, районът е отцепен. Тялото на момичето е откарано в болницата в Бургас за аутопсия.

Според източници на Флагман.бг жертвата се запознала с нападателя си в интернет. Момичето е умъртвено по изключително жесток начин. Тя е била издебната в асансьора, викала е за помощ, но никой не е откликнал на воплите й. Открита е малко по-късно от съседи в локва кръв.

Втори вход в бл. 108 в най-големия бургаски комплекс, където вчера е извършено зловещото престъпление, все още е отцепен от полиция. Криминалисти не пускат и пиле да прехвръкне до мястото, а живущите в блока са допускани до апартаментите си само след проверка на документи за самоличност.

На брифинг в Апелативна прокуратура-Бургас обясни разкритото до този момент.

С една прободна рана в областта на врата е убито 11-годишното момиче в Бургас, съобщи  ст. комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР - Бургас, в който участва и Йовита Григорова, зам. административен ръководител на Апелативна прокуратура - Бургас.

Убийството е извършено от 15-годишно момче от Бургас с нож в жилищна сграда в жк. „Меден рудник". Сигналът за деянието е подаден в 17.29 часа вчера. Трупът на момичето е намерен случайно. То е било без документи за самоличност и лични вещи, без телефон. Нямало е и свидетели. Веднага е образувано досъдебно производство за убийство на малолетно момиче и са започнали оперативните действия за разследването на случая. В ранните часове на днешния ден заподозреният в извършването на деянието е задържан.

Мотивът е скарване между двамата за това къде да пушат наргиле. Заподозреният и жертвата са се познавали чрез социалните мрежи от няколко седмици, разменили са си телефонните номера, последвала е среща, като се е стигнало до това умишлено престъпление.

Момчето е задържано, като предстои иск за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа, след което иск за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, въпреки че лицето е непълнолетно. Момчето няма предишни криминални прояви. За такова деяние законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, но тъй като лицето е непълнолетно наказанието се редуцира от 3 до 10 години затвор. От прокуратурата и от полицията отправиха апел към родителите да налагат по-строг контрол спрямо децата им, когато използват социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай