Митничари откриха нелегална фабрика за тютюн

Митничари откриха нелегална фабрика за тютюн | StandartNews.com

На 27 юни 2017 г. в гр. Пловдив, в складова база, е била извършена проверка от служители на Агенция „Митници"-гр. Пловдив. Установено е, че в помещението се намирали група лица, сред които и двамата обвиняеми, които извършвали дейности по производство на тютюн за пушене - обезжилване и машинно рязане на тютюневи листа чрез два броя електрически машини. Иззети били няколко бали тютюн на листа, като 16 кг от тях били нарязан и годен за пушене.

Малко по-рано е била извършена проверка на лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат", управляван от Веселин Р., на 28 г., като в багажника били открити 190 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в 20 чувала. Установено е, че тютюнът бил нарязан в склада и предоставен на Веселин Р. от обвиняемия Александър Р.

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Гюлхан А., на 19 г,, и Александър Р., на 33 г., за държане на акцизни стоки без бандерол при предварителен сговор - престъпление по чл.234 ал.2 т.2 във връзка с чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс.

Предстои Районна прокуратура-Пловдив да привлече като обвиняем Веселин Р. за държане на акцизни стоки без бандерол. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Акцията по установяване на незаконното производство на акцизни стоки е проведена след оперативно-иззирвателни дейности на митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Пловдив. По делото се извършват огледи, разпити на свидетели, предстои назначаване на физико-химична експертиза. Иззет е лекия автомобил, марка „Фолксваген Пасат", двете електрически машини за рязане, както и тютюна.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай