Мазилка падна до новородено в болница

Мазилка падна до новородено в болница | StandartNews.com

Мазилка се откърти от таван и падна на сантиметри от новородено и майка му, съобщи Нова телевизия. Няма пострадали. Инцидентът е станал в една от стаите на Родилно отделение на болницата в Смолян.

В стаята са били 21-годишната родилка, нейната дъщеричка, родена ден по-рано и бабата заедно с една от медицинските сестри. Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което е било на повивалника.

Инцидентът беше определен като неприятен от шефа на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" д-р Марин Даракчиев. Той е свикал комисия, която да огледа обстановката в сектора, където е паднала мазилката.

"Стаята е ремонтирана преди десетина години и в нея е нямало видими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма как да се предположи, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще огледа обстойно всичко и ако се налага вземането на допълнителни мерки, то такива ще има. Дотогава въпросният сектор няма да се настаняват родилки", каза д-р Даракчиев.

Другата част на отделението е ремонтирана преди четири години. Над въпросния сектор на Родилно отделение тече ремонт заради обособяване на структура за инвазивна кардиология.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай