Мъж пръска със спрей в столичен мол

Мъж пръска със спрей в столичен мол  | StandartNews.com

Мъж нахлу в столичния "София Мол" на бул. "Александър Стамболийски" и започна да пръска наред с лютив спрей. Нападателят преди това се спречкал с охраната, защото не му позволили да пуши цигара в търговския център. След малко мъжът се върнал облечен само по къси панталонки и джапанки. Извадил от джоба си флакон с паралитичен спрей и започнал да пръска наред клиенти и служители. Успял да напръска в лицето охранителя, който му направил забележка. След това си тръгнал необезпокоявано.

От МВР обясниха, че издирват извършителя. Въпреки че е заснет от охранителните камери, до късния следобед вчера той не беше задържан. Клиентите и продавачките в търговския център са в шок. Те дори помислили, че става въпрос за обир. Повече от час след нападението все още не било се разсеяло достатъчно от спрея и се налагаше посетители и работещи да вървят с кърпички на уста.

От МВР съобщиха, че охранителят е бил откаран в "Пирогов". Малко по-късно е освободен за домашно лечение. "Бодигардът изпищя от болка, след като го напръскаха, и почна да се превива на пода. След това колегите му подгониха нападателя, но той успя да им се изплъзне", разказаха свидетели на случката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай