Мащабна антитерористична акция в Пазарджик

Мащабна антитерористична акция в Пазарджик | StandartNews.com

Пазарджик. ДАНС, жандармерия и полиция са нахлули в ромския квартал „Изток" в Пазарджик, както и в други части на града. По информация на местни медии става въпрос за антитерористична операция срещу поддръжници на „Ислямска държава".

За акцията пред БНТ потвърди говорителят на МВР в Пазарджик.

В момента се извършват претърсвания и изземвания на имущество, вероятно във връзка с открити в квартала материали, свързани с джихадисткатга групировка.

Според данните в акцията участват между 150 и 300 представители на реда.

Спецчастите са блокирали и джамията „Абу Бекир", пред която са се събрали стотина души от квартала. Те твърдят, че не знаят причината за спецакцията и децата им не са отишли днес на училище, съобщи „Фокус". На място е и Ахмед Муса Ахмед, осъден по делото за разпространение на радикален ислям.

Той е бил задържан от полицията.

Ахмед Муса Ахмед получи ефективна присъда общо 4 години затвор от Пазарджишки окръжен съд по делото за радикален ислям. Той има предишна условна присъда за подобна дейност. Присъдата е обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив като все още се чака насрочване на делото. Той бе съден заедно още 12 души по делото за радикален ислям.

Полицейско присъствие има и в района на улица „Янтра". Две полицейски коли са пред един от блоковете на улицата. Според хората там, вероятно на един от адресите се извършва претърсване.

Очаквайте подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай