Кубинеца загинал, подплашен от патрул

Кубинеца загинал, подплашен от патрул | StandartNews.com

Скандалният дилър на дрога Иван Михайлов-Кубинеца, подозиран за 2 убийства в столичния жк "Младост", е загинал в самоубийствената катастрофа на Околовръстното преди седмица, тъй като най-вероятно се е подплашил от патрулка. Той започнал да удря движещите се срещу него автомобили, след като видял, че към него се е насочил полицейски патрул.

"Не е ясно как надрусаният с кокаин мозък на Кубинеца е преценил опасността от приближаващата се към него синя лампа на полицаите", коментираха вчера експерти от отдела за тежки катастрофи в столичния КАТ. Кубинеца излязъл от бензиностанция, която се намира на около 300 метра след разклона за Бояна. Шофирал стар "Опел Вектра". От бензиностанцията тръгнал в насрещното, след това направил ляв завой и подкарал по еднопосочното шосе към кв. Бояна с пълна газ. За около 200 метра е развил скорост от 140 км/ч, обясниха полицаи.

След левия завой на еднопосочното видял патрулка, която пуснала полицейската си лампа. Тогава започнал да удря идващите срещу него коли. Първо се ударил странично в първата попаднала кола, след това забърсал втори автомобил, с който се ударили почти челно. Сблъсъкът бил толкова силен, че двигателят на колата му изхвръкнал на 15 метра от автомобила. Кубинеца не е загинал на място, но починал в линейката, около 15-ина минути след зверския удар.

По време на удара е бил с около 1 промила алкохол в кръвта и надрусан с кокаин, сочат изследванията на пробите.
Не са ясни причините за самоуибйствения инцидент с 39-годишния Иван Михайлов-Кубинеца, който приживе бе смятан за едни от най-големите дилъри на наркотици в столичния жк "Младост".

Кубинеца е подозиран за 2 убийства заради наркотици. През 2009 г. той влиза в жилището на шанаджията Виктор Йотов и го пребива жестоко до смърт. Преди да умре, Йотов признал, че е бит от Кубинеца.

През 2012 г. отново в Младост е застрелян един от бандата за отвличания "Наглите" Кирил Кирилов-Шкафа. Последният телефонен разговор, който Шкафа провежда, след като куршумите са го застигнали, е с Кубинеца. Михайлов чакал в дома си приятеля си на гости, но ченгетата се съмняват дали всъщност обаждането не е целяло да разкрие къде точно е Шкафа. Кирилов умира точно в пространството между своя блок и този на Кубинеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай