Красивата Вероника убита, може и да е изнасилена (ОБЗОР)

Красивата Вероника убита, може и да е изнасилена (ОБЗОР) | StandartNews.com

Студентката изплува от Янтра с рана на главата и по бельо

Във фаталната вечер Здравкова бързала за кафе с приятели

Истински кошмар - изчезналата в събота 23-годишна студентка Вероника Здравкова изплува от Янтра навръх националния празник. Следите на момичето се загубиха на 28 февруари във Велико Търново. Вероника свършила работа и бързала да пие кафе с приятели. Първоначалната версия, че студентката е била изнасилена, засега не е потвърдена. Прокуратурата във Велико Търново вече е образувала разследване за умишлено убийство срещу неизвестен извършител. Процесуално-следствените действия продължават. Първоначалният оглед е установил, че има данни за насилствена смърт. Аутопсията обаче ще покаже категорично каква е конкретната причина за смъртта на Вероника.

Красивото момиче, което изчезна без следа в събота, бе открито във вторник от 70-годишния рибар Симеон Плачков в река Янтра. Тялото изплувало близо до гарата, където студентката е видяна за последен път. Първоначално рибарят помислил Вероника за кукла, но когато приближил, видял ужасяващата истина - в реката плувал труп. Отдалеч личала и голямата рана на главата на Вероника - около лявото й слепоочие имало хематом. Във вторник полицията в старата столица беше отцепила района и допусна до мястото само родителите на Вероника. Фотографи обаче заснеха изваждането на трупа от реката - студентката бе по бельо

със смъкнат до глезените панталон

Вероника, която следва във Великотърновския университет, за последно е видяна жива в магазин "Явор", където работела. На 28 февруари нейни приятели я изпратили до паркинга на "Технополис" и след това тя тръгнала пеш към гарата, където има мост над река Янтра, който е пряк път към централната част на града. От този момент нататък никой няма връзка с нея.

Родителите й Надя и Трайчо, които живеят в Никопол, пристигнаха още в съботa, за да се включат в издирването заедно с полицията. "Искам да ми я върнете!", повтарял бащата на униформените през цялото време. Трайчо не искал да допусне най-лошото и през цялото време живеел с надеждата, че детето му е отвлечено и ще го върнат. След двудневното издирване родителите й започнали да губят надежда.

Кажете ми, вярно ли е, че са я намерили?!

плачеше мъжът, докато полицаите изваждаха тялото на дъщеря му от реката около 14 ч. на 3 март. "Момичето ни не се е самоубило, това няма как да е станало, тя не е такава, не би посегнала на живота си!", убеден бил Трайчо още преди кошмарната развръзка.

Родителите на Вероника я чули за последно в сряда. Била в много добро настроение. От нейни приятели разбрали, че вечерта на 28 февруари, когато изчезна, Вероника е имала уговорка да се види с тях на кафе. На 1 март сутринта трябвало да пътува за Никопол, защото баща й имал рожден ден - навършвал 52 г. Когато Трайчо стигнал в квартирата й след изчезването, видял, че багажът й е стегнат.

В последните дни са разпитани както колегите, така и близките на Вероника в старата столица. Полицията е прегледала и всички файлове в компютъра на момичето. Все още обаче разследващите не казват какво са открили там. Никъде няма и предсмъртно писмо. Красавицата, която учела магистратура "Управление на проекти" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий",

имала навика да се прибира пеша по тъмно

За да стигне до дома си, минавала през пуст подлез.
След вестта, че е мъртва, приятелите на Вероника създадоха страница във Фейсбук в нейна памет. Стотици коментари със съболезнования заваляха в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай