Костов: Предотвратихме 16 млн. щета за бюджета с акцията на митницата

Костов: Предотвратихме 16 млн. щета за бюджета с акцията на митницата | StandartNews.com

С реализираната операция на "Капитан Андреево", при която бе арестувана цяла смяна митничари, е предотвратена близо 16 милиона лева щета за бюджета на страната. Това съобщи на нарочна пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Георги Костов. И уточни, че са задържани общо 26 лица, от които 13 митничари.

Специализираната полицейска операция е била на полицията, реализирана от Областните дирекции на Пловдив, Хасково и София, съвместно с ГДБОП и Национална полиция. Тя е проведена миналата седмица, след получен оперативен сигнал за турски контрабандни цигари, прекарвани през нашата граница.

Заедно с митничарите са били арестувани и още трима полицаи от Гранична полиция. Тепърва ще се установява тяхната съпричастност към престъплението.

ТИР с контрабандни цигари, които са били в склад в Пловдив, е бил задържан от органите на реда. ТИР-ът е бил с български номер, а шофьорът с турско гражданство, като по-късно е установено, че номерът на ТИР-а не е истински.

Контрабандните цигари са на стойност близо 8 000 000 лева. Цялата смяна митничари, при която се е извършвало престъплението е задържана, като заедно с тях са арестувани и още трима полицаи от Гранична полиция. Тепърва ще се установява тяхната съпричастност към престъплението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай