Костадинка: Цар Киро умира

Костадинка: Цар Киро умира | StandartNews.com

"Мъжът ми Цар Киро умира в ареста, сигурно няма да осъмне", алармира съпругата на задържания Рашков "царица" Костадинка пред местното издание Marica.bg. "Дано го закарат в болница, за да го спасят. Кръвното му е рекордно високо, не може да стои от болки в килията от дископатия. Всеки момент ще се случи нещо лошо с него, защото е в прединфарктно състояние", плаче Костадинка Рашкова.

Рашков е задържан в следствения арест в София. Заради здравословното му състояние там е бил извикан екип на Бърза помощ, защото ВИП-арестантът е вдигнал високо кръвно и е изпаднал в криза.

Днес Костадинка с неговите адвокати са били повикани от прокурор от Специализираната прокуратура в София, за да присъстват на представянето на материалите по приключило разследване срещу него за контрабанда на 500 грама живак и участия в група за нелегалния му внос от Турция.

"Той е прекарал три инфаркта. Когато отидохме, беше в много тежко здравословно състояние, викаше от болка. Не успяха да му дадат документите по предявяването, защото е зле. Викаха лекар. Моля се да оживее до утре. Какво ще правя без него, какво ще правят децата и внуците. Какво като е Цар Киро, няма ли човешки права", задъха се от вълнение Костадинка.

Преди няколко дни Кирил Рашков поиска да бъде освободен от ареста по здравословни причини. Съдът в Пловдив отказа домашен арест. В същото време, ако до 10 март Специализираната прокуратура не внесе обвинителен акт за контрабандата на живак, Рашков трябва да излезе от ареста, защото свършва осемесечния законен срок за задържане. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай