Иззеха 130 000 лв. от СИС индъстрис, има още един обвиняем по разследването

Снимка: БНТ/БТА

Иззеха 130 000 лв. от СИС индъстрис, има още един обвиняем по разследването | StandartNews.com

Специализираната прокуратура предяви обвиненията на четвърти привлечен под наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, съобщават от пресцентъра на спецпрокуратурата.

По същото дело Специализираният наказателен съд постанови „Задържане под стража" на бизнесмена Миню Стайков и още две лица, съобщиха от прокуратурата.

Четвъртият обвиняем е свързан с производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар. По време на операцията по неутрализиране на групата той не бе открит и бе обявен за общодържавно издирване. На 11 септември 2018 г. е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение и за него.

В рамките на продължаващото разследване по досъдебното производство на 11 септември 2018 г. бяха извършени нови претърсвания и изземвания в Карнобат. Намерени и иззети са близо130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията „СИС индъстрис", казаха от обвинението. Установява се произходът на парите и дали са придобити чрез престъпна дейност, в т.ч. тази, за която е образувано досъдебното производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай