Иван Христов: Не съм вземал пари от Митьо Очите

Иван Христов: Не съм вземал пари от Митьо Очите | StandartNews.com

Следователят Иван Христов заяви в ефира на бТВ, че от 2003 година не поддържа никакви взаимоотношения с Димитър Желязков - Митьо Очите.

"Никога не съм вземал пари от него, но мисля, че действително има хора, които му помагат", допълни Христов.

Преди дни пред телевизията Григор Василев, който твърди, че е работил за Христов и близките му преди две години, заяви, че следователят е "натискал" Митьо Очите за определени неща и се държал с него като шеф с подчинен. От вчера Христов е временно отстранен от длъжност и с обвинение за престъпление по служба.

Христов днес каза, че няма отношения с Желязков след края на разследването за убийството на съпругата му, бившия му шофьор и брата на жена му.

"С Митьо Очите не поддържам никакви взаимоотношения, най-много да ми махне с ръка на улицата, това не са взаимоотношения. Нямам негови телефони, нито координати, нито желая да имам такива, нито съм търсел контакти, напротив", каза следователят.

Следователят каза, че тезата, че има връзки с Желязков "се поддържа от осъдените убийци" и е "долна клевета".

"Мисля, че действително има хора, който му помагат. Те се виждат по делата – ако се прегледат, ще се види кой прекратява обвиненията. Следователят е най-ниското звено в едно разследване, никога работата по едно дело не е свързана само с неговите действия, които са строго под надзора и контрола на прокуратурата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай