Хванаха кметски наместник да кара без книжка

Хванаха кметски наместник да кара без книжка | StandartNews.com

Кметски наместник бе заловен от пътни полицаи да шофира без книжка. Управникът на благоевградските села Бучино и Лисия - Стоян Ников, е хванат от униформените да кара колата си без свидетелство за правоуправление на 300 метра от своя дом в село Българчево.

Приятелката ми, от която чакам дете, се обади от работата си в Благоевград и каза, че й е много лошо. Бях под емоция, трябваше да й помогна и да я закарам в болница. Смятам, че всеки нормален човек би постъпил като мен. В такъв момент не мислиш, а действаш, това е нормална човешка реакция. Нито съм карал пиян, нито с превишена скорост", заяви кметският наместник.

Щом го спрели полицаите, се наложило да извика такси, което да вземе приятелката му от работното й място и да я транспортира до МБАЛ – Благоевград. Ников се извинява за постъпката си, тъврди, че осъзнава, че е сгрешил. Готов е да понесе всички последствия.

„И глобата ще си платя, и пред съда ще застана, ако се наложи. Но не съм престъпник. Исках да помогна но човека, който обичам. Най-важното е, че в момента е добре. Болно ми е, че в полицията ме третираха като закоравяла престъпник, докато образуваха бързо производство срещу мен. 3 години съм кметски управник, разбирам се с хората, те ми имат доверие. Познават ме, извинявам се на всички за необмислената си постъпка, няма да се повтори", зарече се Ников. Той няма право да управлява моторно превозно средство заради здравословен проблем с едното си око. Кметският наместник обеща да си купи колело и да се придвижва с него по примера на кмета на Лондон Борис Джонсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай