Хванаха българския наркотрафикант Токо

Хванаха българския наркотрафикант Токо | StandartNews.com

Българин, организирал канал за пренасяне на кокаин от Венецуела към Италия, бе задържан половин година, след като италианските власти го обявиха за издирване, съобщава Нова телевизия.

40-годишният Огнян Борисов, известен с прякора Токо, е организирал пренасянето на кокаин от Венецуела към Милано, съобщават италианските медии. Той набирал хора в България, които пренасяли наркотикът. Пътуването било организирано от специално създадена туристическа агенция чрез чартърни полети между Италия и караибския остров Маргарита. Пристигайки на място наетите „мулета" трябвало да изчакат да бъдат потърсени от местните трафиканти. Те пренасяли дрогата под формата на капсули, които поглъщали на гладен стомах.

За да стане възможно това с помощта на обезболяващ спрей поглъщали едновременно и хапчета против дезинтерия. Всеки от тях успявал да пренесе по този начин над килограм кокаин, за което получавал 2000 евро на пътуване. На миланското летище Малпенса ги очаквал босът Огнян Борисов, който разпределял пратките за пазара. Организацията на българите, известна като "Бригадата", наказвала жестоко провинил се куриер. Един от тях е бил намерен убит. В края на миналата година Огнян Борисов бе осъден в Италия и преди два дни задържан в Амстердам. Холандските власи го разпознали и успели да задържат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай