Хлапак обра шефа на баща си

Хлапак обра шефа на баща си | StandartNews.com

Момчето си купило мотопед, който се развалил, и лаптоп

Хлапак изправи косите на родителите си и ги вкара в конфузна ситуация. Тийнейджърът се полакомил и обрал шефа на баща си. Нелепата история се разигра в търновското село Любенци. 15-годишното момче от Стражица открадна около 6000 лв. от къща, в която родителите му работели. Ученикът свил сумата, докато собствениците на имота били на море. Кражбата лъснала в четвъртък, когато стопанката на къщата се върнала от почивка и подала сигнал в полицията. 37-годишната жена от Стражица се оплакала на униформените за липсващите пари. Потресената жена обяснила, че се върнала от почивка и открила разбита касата, в която семейството държало пачките. Полицаите бързо открили кой е крадецът. Оказало се, че той е син на семейство, което от години се грижело за животните на чорбаджиите.
Ограбеното семейство било на почивка от 18 до 24 юли. През това време момчето демонтирало стъкло на прозорец, влязло в имота, разбило металния шкаф и задигнало сумата. Неговите родители не подозирали за набезите на наследника си върху спестяванията на работодателите им.

При извършен оглед на необитаема къща в същото село полицаите са намерени 3120 лв. от откраднатите. С другата част от парите детето си купило мотопед от съседно село, който обаче по пътя за село Любенци се счупил. Оказало се, че повредата е сериозна и моторетката на става за нищо. След това младият крадец си купил и лаптоп, но след няколко часа бил разкрит от полицията и приключението му завършило. По случая е образувано досъдебно производство срещу 15-годишното момче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай