Хайки на границата за незаконен превоз на хора

Хайки на границата за незаконен превоз на хора | StandartNews.com

Хайка за незаконен превоз на хора започна вчера на ГКПП Капитан Петко Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Акцията стартира в 4 сутринта под ръководството на транспортния министър Ивайло Московски и продължи пет часа.

Тя е предприета след сигнал на превозвачи, че има дъмпингови цени на автобусни билети. Проверката стартира само няколко часа след като премиерът Бойко Борисов каза в Свиленград, че трябва да има сериозен удар и срещу трафикантите на хора. При вчерашната офанзива обаче бяха засечени само технически и документални неизправности. От 62 проверени автомобила - автобуси и камиони, бяха съставени 21 акта.

Основните нарушения са свързани с нередности в тахографските документи, липсващи копия на лиценза и преводи на свидетелства за правоуправление на международни водачи, коментира шефът на ИА "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. При един от най-фрапиращите случаи подчинените му са засекли турски автобус, влизащ у нас с напукано предно челно стъкло. Станало ясно също, че нито един от двамата шофьори на возилото няма у себе си шофьорска книжка. Заради нарушението автобусът е спрян временно от движение, а пътниците останаха на границата, за да бъдат прибрани от автобус с други водачи. Проверките изнервиха много от пътуващите към България, но други се отнесоха с разбиране. Да бъде сведен до минимум нерегламентираният превоз на пътници е и основната цел на акцията, посочи министър Московски. Той коментира, че резултатите през тази година са обнадеждаващи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай