ГДБОП разби престъпна структура във Врачанско

ГДБОП разби престъпна структура във Врачанско | StandartNews.com

9 души от организирана престъпна група са задържани при акция на ГДБОП и жандармерията в района на Козлодуй, Врачански окръг, съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

"Днес под ръководството на Специализираната прокуратура на територията на област Враца служители на ГДБОП и жандармерията извършват активни процесуално-следствени действия, заяви Арнаудова.

"Разследва се организирана престъпна група, извършвала рекет, палежи, лихварство и разпространение на наркотични вещества.

Групата е действала от септември 2015 до настоящия момент. Задържани са 9 лица, извършват се претърсвания в жилища и автомобили и се разпитват свидетели", добави тя.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на място са пратени и екипи от Бюрото по защита към главния прокурор и Бюрото по защита на свидетели, които да обезпечат действията по разследването и да оказват защита на свидетелите.

На 27 септември от 13 ч. на брифинг в Оряхово ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и говорителят на главния прокурор Арнаудова ще предоставят повече информация за разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай